Handige weetjes

Goed om te weten

Het behalen van je rijbewijs brengt een beetje administratief werk met zich mee. Je moet bijvoorbeeld toestemming geven aan jouw rijschool om een examen in te laten plannen of een eigen verklaring invullen voor het afrijden. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben we de handige weetjes opgesteld. Uiteraard kan de rijinstructeur jou ook informeren. Laat jouw telefoonnummer of e-mail achter via de pagina Contact en we nemen zo snel mogelijk contact met jouw op.

Checklist v1

Eigen verklaring

Voor het aanvragen van een praktijkexamen is het invullen van een eigen verklaring verplicht. Het CBR beoordeelt namelijk of je rijgeschikt bent. Klik op de onderstaande button om informatie te krijgen over het invullen van de eigen verklaring.

Eigen Verklaring

Access lock v1

Machtigen rijschool

Het aanvragen van een (praktijk)examen gaat via jouw rijschool. Je moet hiervoor wel eerst jouw rijschool machtigen. Klik op de onderstaande button om stapsgewijze informatie te krijgen over hoe je Can Autorijschool snel en eenvoudig kan machtigen.

Machtigen Rijschool

Guiding card v1

Begeleiderspas aanvragen

Als je jonger bent dan 18 jaar, mag je gaan rijden samen met een door jou uitgekozen coach. Hiervoor heb je een begeleiderspas nodig, welke je kan aanvragen vanaf 16,5 jaar. Klik op de onderstaande button om informatie te krijgen over de begeleiderspas.

Begeleiderspas aanvragen